fbpx

Lasten ja nuorten kurssit kevät 2023

Jos jokin kurssi täyttyy, voit ilmoittautua varasijoille sivun alaosasta löytyvän lomakkeen kautta.

Kaikki tärkein info löytyy suoraan tältä sivulta ja/tai kurssikohtaisista tuotteista!

Reeniksen kursseilla tärkein tavoite on, että lapset saavat liikkua paljon, oppivat uutta ja pitävät samalla hauskaa turvallisessa ympäristössä. Emme yritä tehdä kenestäkään kilpaurheilijaa, vaan pyrimme mahdollistamaan lapsille uuden harrastuksen löytymisen ja kasvattamaan heitä kohti liikunnallista ja terveellistä elämäntapaa rennossa ympäristössä. 

Kurssien aikataulut ja hinnat

Kevätkauden aikana ryhmät sisältävät 15 ohjausta ja kauden hinta on 199–229 € kurssista riippuen. Ryhmien toiminta alkaa viikolla 3 (16-20.1.2023). Lisätietoa ja kurssin tarkemmat ajat löydät alta kurssikohtaisista tuotteista.

Treenejä ei arkipyhinä eikä talvilomaviikolla

 • Talviloma 6-10.3.2023
 • Pitkäperjantai 7.4.2023 ja toinen pääsiäispäivä 10.4.2023
 • Vappupäivä 1.5.2023

Kurssien ikärajat, tasot ja kurssien opetustila

Ikärajat

Kurssien ikärajat on merkattu kurssikohtaisesti kurssituotteisiin. Ole yhteydessä meihin ville@reenis.fi, mikäli sinulla tulee kysyttävää ikärajoista. Emme ota 2015-2012 syntyneiden kursseille eskari-ikäisiä. Ikäraja alenee 2016 ikäluokalle kesän 2023 jälkeen.

Perus vai jatkoryhmä?

Perustason kurssit 1-3 lajista riippuen ovat kaikki samoja kursseja, mutta eri aikoina. Jatkokursseja on tarjolla lajikohtaisesti. Kurssien pohjana käydään läpi samoja perusteita ja haastetaan kurssilaisia taitotason mukaan. Jokainen voi halutessaan jatkaa perustason kursseilla ja jatkoryhmään siirtyminen ei ole mitenkään pakollista. Lähtökohtaisesti jokaisen tulisi käydä ensin peruskurssilla.

Jatkoryhmä on suunnattu niille, joita oikeasti kiinnostaa lajitekniikoiden harjoittelu ja eteenpäin vieminen. Jos lasta kiinnostaa enemmän hengata ja liikkua kurssilla kaverin kanssa, tulee lapsen jatkaa harjoittelua perustason ryhmässä. Jatkoryhmissä voi olla tiettyjä lajivaatimuksia, jotka on kerrottu kurssin kuvauksessa. Jatkoryhmiä suositellaan harrastajille, joilla on jo hyvät perusliikuntataidot ja hyvä perustaso lajitekniikoissa. Jos olet harrastanut lajia jo jossain muualla, on jatkoryhmään mahdollista siirtyä suoraan ilman perustason kurssia. Voit kysyä lisää ville@reenis.fi. 

Kurssien opetustilat

Alle kouluikäisten kurssit järjestetään Reeniksen taitotilassa Reenis GYM:n vieressä. Kouluikäisten ja vanhempien kurssit järjestetään Reeniksen päätilassa.

Trampoliini-kurssit

Trampoliinitunneilla opetellaan trampoliinihyppelyn ja volttien tekemisen perusteita. Tunneilla tehdään erilaisia harjoituksia, jotka kehittävät kehonhallintaa ja yleistaitoja Reeniksen monipuolisessa ympäristössä. Tämä kurssi on suunnattu lapsille, jotka ovat erityisen kiinnostuneita oppimaan erilaisia temppuja trampoliinilla.

Parkour-kurssit

Parkour-kurssilla opetellaan parkourin sekä volttien tekemisen perusteita kaikilla Reeniksen alueilla. Tämä kurssi on suunnattu temppuilijoille ja hyppijöille, joita kiinnostaa hyppiminen, kiipeileminen, roikkuminen ja volttien tekeminen myös muualla kuin trampoliinilla. Kurssilla harjoitellaan tekemään monipuolisesti erilaisia temppuja ja opitaan miten temppuilla voi turvallisemmin erilaisilla alustoilla ja vapaa-ajalla.

Parkour/trampoliini yli 15-vuotiaille

Hybridikurssi, jonka päälajeina parkour/freerunning ja trampoliini. Kurssin puitteissa voidaan harjoitella mahdollisuuksien ja toiveiden mukaan myös muiden lajien tekniikoita. Tunneilla opetellaan monipuolisesti lajien perusteita ja haastetaan myös jo kokeneempia uusilla asioilla. 

Voimistelukurssit

Voimistelukursseilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia voimistelutaitoja sekä tehdään myös lajin vaatimaa oheisharjoittelua. Tunneille temppuillaan monipuolisesti voimisteluvälineillä, airtrackeillä, permannoilla ja trampoilla.

5-6 -vuotiaiden temppujumppa

5-6 -vuotiaiden temppujumppa on alle kouluikäisille suunnattu touhutuokio, jossa harjoitellaan monipuolisesti erilaisia perusliikuntataitoja leikkejä unohtamatta. Temppujumppa kurssit järjestetään Reeniksen uudesssa taitotilassa Reenis GYM:n vieressä. 

Missä ja mitkä tilat? 

Reeniksen parkkipaikka sijaitsee osoitteessa Alvar Aallon Katu 1, 90520 Oulu. Reeniksen sisäänkäynti on Oulun Kiipeilykeskusta vastapäätä, Toppilan Salen vieressä. Alvar Aallon Kadun parkkipaikalla pysäköinti on ilmaista. Vältäthän pysäköimistä Salen ja Kiipeilykeskuksen parkkipaikoille.

Reeniksellä on kaksi erillistä tilaa. Päätilassa järjestetään kurssit kouluikäisistä ylöspäin, ja Salen takana Reenis GYM:n vieressä on erillinen taitotila, jossa keväällä 2023 toimivat 5-6 -vuotiaiden kurssit.

 

Kurssien ilmoittautumisehdot

Ilmoittautumalla kurssille, hyväksyt Reeniksen ja ohjattujen kurssien säännöt ja kurssien ilmoittautumisehdot. Kursseille ilmoittautuneet saavat automaattisesti tiedon seuraavan kauden kursseista, joten myös varasijalle kannattaa ilmoittautua. Varasijoille ilmoittautuminen sivun alaosan lomakkeen kautta!

 1. Kurssille ilmoittaudutaan ostamalla tuote nettikaupasta.
 2. Mikäli kurssi joudutaan peruuttamaan koronaviruksen vuoksi, voi kurssimaksua vastaavan rahasumman käyttää Reeniksen muihin lipputuotteisiin -10 % alennuksella.
 3. Ilmoittautuminen on sitova, ensimmäinen kerta on 15 €:n arvoinen kokeilukerta, jonka jälkeen osallistuja saa päättää jatkaako kurssilla. Peruutukset tulee tehdä viikon sisällä kokeilukerrasta. Ajallaan tehdyn peruutuksen jälkeen hyvitämme kurssimaksun vähennettynä kokeilukerralla. Muussa tapauksessa peruuttaminen onnistuu vain lääkärintodistusta vastaan. Peruutukset tulee tehdä osoitteeseen ville@reenis.fi.
 4. Mikäli kurssilainen loukkaantuu tai sairastuu eikä pysty osallistumaan 3 tai useampana peräkkäisenä kertana, on hän lääkärintodistusta vastaan oikeutettu saamaan hyvitykseksi kertalippuja poissaoloja vastaavan määrän. 
 5. Mainitse lisätiedot kohtaan tiedot mahdollisista sairauksista, lääkityksestä ja tai allergioista, joista ohjaajien olisi hyvä tietää
 6. Kurssille voi osallistua myös kesken kauden, mikäli ryhmässä on tilaa: kesken kauden osallistujat maksavat vain jäljellä olevat kerrat (eli jos jäljellä on esimerkiksi 7 kertaa, on osallistumismaksu 194/15 * 7 = 90,5 €).
 7. Jokaisella kurssilla on minimiosallistujamäärä, jonka tulee täyttyä ennen kurssin alkamista. Mikäli kurssille ei tule tarpeeksi osallistujia, ilmoitetaan kurssin peruuntumisesta viimeistään 2 päivää ennen kurssin alkua sähköpostitse. Mikäli tuotetta ei voi ostaa nettikaupasta, on kurssi loppuunmyyty. Ilmoittaudu varasijalle info@reenis.fi.
 8. Osallistumismaksu tulee olla suoritettuna kokonaan ennen kurssin alkamista, voit valita maksutavaksi myös laskun. Reeniksellä on oikeus evätä pääsy ohjatuille tunneille, mikäli kurssimaksua ei ole suoritettu.
 9. Jokaisella osallistujalla tulee olla täytettynä turvaohje
 10. Osallistumismaksu ei sisällä vakuutusta, jokainen huolehtii riittävän vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen hankinnasta. Jokainen osallistuu kurssille omasta tahdostaan.
 11. Kurssien aikana saatetaan ottaa kuvia ja videoita, joita voimme käyttää erilaisiin mainostarkoituksiin ja julkaista sosiaalisessa mediassamme, ilmoita meille lisäkommenteissa mikäli haluatte, että lapsenne ei näy näissä.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Kurssien pelisäännöt

 1. Kiusaaminen kielletty. Kiusaamisen jatkuessa Reeniksellä on oikeus evätä pääsy kursseille, ilman hyvitystä kurssimaksuun 
 2. Saa kannustaa ja tsempata muita
 3. Kunnioitan Reeniksen sääntöjä ja ohjaajien ohjeita. Huomioin käytökselläni muut harrastajat ja Reeniksellä liikkuvat
 4. Annan jokaiselle rauhan harjoitella, toiseen ei kosketa ilman lupaa
 5. Osallistun toimintaan omien taitotasojen rajoissa. Tiedän aina, mitä tai miten teet
 6. Pyydän aina tarvittaessa apua ohjaajilta tai Reeniksen henkilökunnalta
 7. Puhelimen käyttö ohjausten aikana kielletty, poislukien omien temppujen kuvaaminen vapaa-ajalla

Kurssilaisten etuja

 • Ohjatulle tunnille osallistuvan lapsen sisaruksille pääsymaksu 5 € ohjatun tunnin ajaksi. Pidemmälle ajalle hinta 10 €.
 • Ohjatulle tunnille osallistuva voi tulla ennen tunnin alkua treenaamaan 5 €:n hintaan. HUOM! Normaalit ikärajat voimassa. Kuluvana vuonna 10 vuotta täyttävät ja tätä vanhemmat voivat liikkua Reeniksen yleisellä vuorolla ilman valvojaa.
 • Kursseille osallistuvan lapsen huoltajille punttisalikäynti 5 € kerta, tai 15 kertaa 35 €(sarjakortti voimassa 2023 toukokuun loppuun)
 • Kursseille osallistuville kuukausikortti 45 € hintaan, kortit voi ostaa kurssien alkamisesta lähtien kurssien loppumiseen asti. 45 € arvoisia kk-kortteja voi käyttää myös kurssien loppumisen jälkeen. Kortin saa lunastettua vain kassalta, kassan henkilökunta tarkistaa kk-kortin saajan nimen ilmoittautuneiden listasta. Huom. Tänä vuonna 10 vuotta täyttävät saavat liikkua klo 19 asti meillä ilman valvojaa, jos siis lapsesi on nuorempi, hän ei voi käyttää kk-korttia ilman aikuisen valvontaa.
 • Kurssilaisille 10 % alennus synttäreiden kokonaishinnasta. Hyvitys lasketaan kassalla synttäriporukan saapuessa
 • Kurssilaisille 5 % alennus yökylien hinnasta

Infoa ilmoittautuneille:

Kurssilaisille lähetetään lisää infoa tammikuun alussa. Mikäli olet onnistuneesti maksanut kurssin, olette päässeet kyseiselle kurssille. Löydät valitsemasi kurssin tilausvahvistuksesta, jonka kuitti on oston jälkeen tullut sähköpostiisi.

Missä?

Alvar Aallon Katu 1, 90520 Oulu. Oulun Kiipeilykeskusta vastapäätä, Toppilan Salen vieressä. Alvar Aallon Kadun parkkipaikalla pysäköinti on ilmaista. Vältäthän pysäköimistä Salen ja Kiipeilykeskuksen parkkipaikoille.

Miten varustaudun ohjatuille tunneille? Mitä mukaan?

 • Ota mukaan aina oma juomapullo ja sukat. Janojuomana vesi, nimeä juomapullo
 • Parkour-kurssilaisilla tulisi olla mukana sisäpelikengät tai puhdaspohjaiset lenkkarit (kengillä ei saa hyppiä ilmavolttiradoilla eikä trampoliineilla). Suosittelemme mahdollisimman “luonnonmukaisia” kenkiä, joissa on tasainen ja joustava pohja, sekä mahdollisimman vähän erilaisia vaimennuksia/kantakorotuksia
 • Pitkät hiukset tulee olla kiinni
 • Jätä kaulakorut yms. terävät esineet, kellot ja korut kotiin
 • Ota mukaan oma munalukko, jos haluat lukita omat tavarasi kaappeihin
 • Trampoliiniryhmäläisille suosittelemme trampoliinisukkia ja ihonmyötäisiä vaatteita

Miten toimin saapuessani Reenikselle?

 • Ilmoita kassalla, että olet tulossa ohjatulle kurssille, valmistaudu kertomaan oma nimesi kassalla ja mihin ryhmään olet tulossa
 • Pese kädet saippualla ja kuivaa hyvin paperiin
 • Lapsi ohjataan tumbling päädyn (entinen punttisali) lämmittelyalueelle odottamaan tunnin alkamista. Ohjaaja hakee ohjattavat tunnille odotusalueelta
 • Vanhemmat voivat jäädä odottamaan kahvioon rajoitusten näin salliessa, mutta pyytäisimme vanhempia välttämään “liikaa tuijottamista”, jotta lapsi saa rauhan toimia ryhmässä. Jos tiedätte, että lapsenne kokee turvallisuuden tunnetta siitä, että vanhempi seuraa, menkää lapsen ehdoilla mahdollisuuksien mukaan
 • Mikäli lapsi tulee Reenikseen ennen ohjatun tunnin alkamista kuukausikortilla tai ostamalla kertalipun, huolehtikaa, että lapsella on tarvittaessa mukana evästä. Emme suosittele tuntia pidempää omaehtoista treeniä ennen ohjatun tunnin alkamista

Hygienia- ja toimintaohjeet

 • Peskää tai desinfioikaa kätenne aina saapuessanne Reenikselle. Sairaana ei saa tulla treenaamaan.
 • Treeniaikasuositus maksimissaan 2-3h
 • Harjoituksiin tullaan liikuntavaatteet päällä ja lähdetään suoraan pois silloin, kun se on mahdollista pukuhuoneen käytön minimoimiseksi

Harjoitusajat

 • Harjoitusajat löytyvät kurssikohtaisesta nettikaupan tuotteesta. Kurssit on lueteltu tällä sivulla ylempänä. Kurssin maksettuasi saat maksusta kuitin sähköpostiisi, josta käy ilmi ryhmä, johon ilmoittautuminen on tehty.

Poissaolot

 • Poissaolot voi ilmoittaa sähköpostitse ville@reenis.fi. Poissaolohyvitykset kertalippuina kolmannesta sairaspoissaolosta alkaen. Olet oikeutettu hyvitykseen, mikäli niistä on aina yksitellen ilmoitettu Villelle sähköpostitse.
 • Ilmoita meille, mikäli lapsesi haluaa lopettaa harrastuksen kesken kauden ville@reenis.fi

Kaveri haluaisi kurssille mukaan, miten toimin?

Mikäli kurssilla on tilaa ja se ei ole loppuunmyyty, voi tutustumismahdollisuudesta kysyä Villeltä ville@reenis.fi. Kaikki kokeilut tulee aina sopia etukäteen! 

 

Miten saan lisätietoa kursseista?

Ryhmätoiminnasta vastaa Ville Lotvonen. Voit kysyä lisää soittamalla meille 086139199 tai laittamalla Villelle viestiä ville@reenis.fi. Pidätämme oikeudet muutoksiin.

 

Mikäli haluat tiedon uusista kursseista ensimmäisten joukossa tai ilmoittaudut varasijoille, jätä yhteystietosi oheisella lomakeella.